Meny
Kontakta oss
Våra tjänster

Våra tjänster

Annelies Hemtjänstteam erbjuder ett brett utbud av tjänster både i och utanför hemmet. Vissa tjänster såsom hemtjänst, avlösning och ledsagning kan du bli beviljad av kommunen. Det går också att komplettera med fler tjänster som du kan få rutavdrag för.

Du kan alltid känna dig trygg i att våra medarbetare är kompetenta med hjärtat på rätt ställe. Vi har också utvecklade säkerhetsrutiner och kvalitetsgaranti på våra tjänster.

Hemtjänst, ledsagning, avlösning

Hemtjänst, eller hjälp i hemmet, innebär biståndsbeslutade insatser enligt Socialtjänstlagen. Annelies Hemtjänstteam är godkänd av Nacka kommun och IVO och är en valbar utförare av hemtjänst.

Hemtjänst
Du kan till exempel få hjälp med personlig omsorg och hygien, promenader, måltider, städning, tvätt, matlagning och veckoinköp.

Avlösarservice
Är du en anhörig som vårdar en närstående i hemmet och har svårt att finna tid till egna aktiviteter? Då kan du få avlösning och lämna över omvårdnaden till trygga händer för en stund.

Ledsagarservice
Ledsagning innebär hjälp att komma ut på fritids- eller kulturella aktiviteter. Det kan beviljas dig som har en funktionsnedsättning som gör att du inte kan ta dig till aktiviteten själv.

Anlita oss
Hemtjänst
Hushållsnära tjänster

Hushållsnära tjänster

En del behov täcks inte in under hemtjänstens försorg. Du har då möjlighet att köpa till de tjänster du saknar som hushållsnära tjänster med rutavdrag direkt av oss. Kortfattat får du 50 procent avdrag på arbetskostnaderna med gällande regler. Vi ombesörjer rutavdraget gentemot Skatteverket så du slipper tänka på det.

Det kan handla om tjänster som till exempel:

 • personlig omsorg
  • stöd med personlig hygienen
  • promenader
  • följeslagning till vårdcentral, bank eller butik
  • hjälpa till med att betala räkningar, laga enklare mat, mata och läsa högt.
 • hemstädning
 • fönsterputs

För närmare information om vilka tjänster där rutavdrag godkänns finns på Skatteverkets hemsida. Läs mer här.

Det går även att köpa hushållsnära tjänster utan rutavdrag och då kan fler tjänster erbjudas.

Anlita oss